PLANNER

WEEK 3 - DAG 1

We zitten al in week 3, kijk hoe snel dit gaat!

De opdracht van vandaag is eigenlijk een opdracht voor de hele week. De opdracht van vandaag gaat over het ontvangen van complimenten.

1

COMPLIMENTEN AANNEMEN

 

In het verleden had ik moeite met complimenten ontvangen.

Zodra iemand mij een compliment gaf zei ik meteen: 
 

"o Ja dit heb ik van de Zara"
 

"o thnx (ik voelde me zo ongemakkelijk)"
 

 "o vind je? O ok dankje"
 

 "o Ja jij ook". Of ik dacht  "wauw is dat echt zo?"
 

Herkenbaar? 

Ik vond het eigenlijk altijd wel leuk om complimenten te ontvangenm maar ik NAM DEZE NIET ECHT AAN. Hoe komt dat? Omdat ik diep in mezelf niet dezelfde overtuiging deelde. Ik wilde ook nooit dat anderen dachten dat ik dacht dat ik mezelf mooi vond. Ik was bang dat men dan zou denken dat ik vol van mezelf was.

Nu wanneer ik een compliment krijg zeg ik dankjewel en in mezelf zeg ik " yes I am beautiful". Dat zeg ik dan niet echt, maar dat voel ik. Arrogant? Nee,.... ik hou van mezelf zoals ik ben en ik ben mezelf nog mooier gaan vinden als persoon. Complimenten die ik tegenwoordig ontvang voelen voor als een erkenning van dat wat ik al denk en voel over mezelf. 

Hoe groter je zelfwaarde wordt, hoe lekkerder jij in je vel zit. Hoe beter jij complimenten kunt ontvangen zonder je bescheiden of awkward te voelen. Het compliment voelt dan als een bevestiging van wat je al gelooft over jezelf.

| Opdracht |

Deze week wil ik dat jij je focust op hoe jij reageert wanneer je een compliment krijgt. Maar ook wil ik dat jij je focust op hoe jij je voelt zodra iemand jou een compliment geeft.

Vraag jezelf dan af:
Hoe voelt dit compliment aan?
Voelt het goed? Voel je dan ook goed, think about the compliment for the rest of the day. 

Voelt het ongemakkelijk? Vraag jezelf dit dan af.... 


Reageer ik altijd zo en waarom?
Wil ik zo blijven reageren of mij zo willen voelen?
Hoe wil ik mij voelen en reageren op complimenten?

+ BONUS!

GEEF ZELF OOK COMPLIMENTEN AAN ANDEREN. We as people need to hear it. You never know how that other person is feeling about herself. Lift each other up.

Selfworth

© 2020 by Make Your Life Worth Living