MODULE 2 Q&A

FREQUENTLY ASKED QUESTIONS


Hier bundel ik veelgestelde vragen waar jij misschien ook wat aan hebt.

2

Heb jij ook een vraag? Die mag je mij stellen per mail.

Brand new you

BRAND NEW LIFE

Frequently asked questions

FAQ Module 1

Mensen willen mijn leven bepalen. Hoe ga ik hier mee om?


Mensen zullen altijd proberen om invloed te hebben op je leven. Dit doen ze vaak omdat ze denken te weten wat het beste voor jou is. Maar de vraag die belangrijker is, wat doe jij hier mee? Laat jij hen je leven bepalen? Zo ja, w aarom laat jij anderen invloed hebben op jouw leven? Vind jij hun mening belangrijk? Denk jij dat de ander het beter weet?
Niemand kan voor jou bepalen wat jij in je leven moet doen als jij dit niet toelaat. Alleen jij kan dat. Hoe ga je hier dus mee om? Werk aan jezelf! Jij moet sterker in je schoenen gaan staan, zodat wat anderen zeggen vinden en doen geen invloed heeft op dat wat jij wilt gaan doen. Je moet meer in jezelf geloven en achter jezelf staan zodat jij je ook niet schuldig voelt als jij doet wat jij zelf wilt doen.

Ze mogen van alles willen, maar wat ga jij nog toestaan? Het gaat erom dat jij doet wat goed voelt voor jou. Dat je doet wat in lijn is met wie jij wilt zijn. Doet wat in lijn is met hoe jij jouw toekomst ziet.
At the end of the day gaat het erom hoe jij je voelt en hoe jij je leven wilt bewandelen. Als jij andermans mening blijft gebruiken om keuzes te maken dan zul je altijd blijven denken “Wat als ik niet had geluisterd?” “Wat als ik had gedaan wat ik zelf wilde doen?” “Wat als ik mijn eigen gevoel had gevolgd?”
Dus ja het is lastig, want je wilt niemand teleurstellen.
Wat je kunt doen:
- Bedank de ander voor de input. - Heeft de ander een goed punt? Neem dat punt dan mee in je besluit. - Blijf trouw aan je eigen keuzen! Doe wat jij zelf wilt. - Als men invloed wilt blijven behouden, luister er dan gewoon niet naar.
De kans is namelijk groot dat ze door zullen gaan. Op een gegeven moment stoppen ze vanzelf. - Ga ze niet overtuigen van wat jij wilt, dit heeft geen nut. - Ga niet denken hoe zij zich voelen. Ga niet piekeren. Blijf sterk in jezelf geloven en denk waarom jij zelf je leven wilt bepalen. Hou je vast aan je eigen verlangen. Voed niet je piekeren anders wordt je schuldgevoel alleen maar groter.

Hoe vaker jij voor je eigen keuzes gaat, hoe beter je hier in gaat worden.
Ik wil niemand kwetsen met de keuzes die ik maak. Hoe kan ik dit voorkomen?


Je zal altijd iemand kunnen kwetsen, want je kan niet iedereen pleasen. Dit is geen mening maar een FEIT. Maak de keuzes die belangrijk zijn voor jou. En leg indien nodig uit aan de ander waarom je de keuze hebt gemaakt.
Ik kan geen complimenten ontvangen. Ik vind mezelf niet goed genoeg.


Het niet kunnen ontvangen van complimenten is inderdaad een teken dat we niet erkennen of inzien wat de ander over ons zegt. Het voelt ongemakkelijk, raar of je schuift het compliment van je af.
Wanneer jij meer in jezelf gaat geloven en jezelf gaat accepteren voor wie je bent dan zal je steeds beter worden in het ontvangen van complimenten. So it's a work in progres. Wat kun je doen wanneer je moeilijk het compliment kunt ontvangen?

  1. Let op hoe je op een compliment reageert.
  2. Wanneer je de ruimte hebt vraag je jezelf "reageer ik altijd zo op complimenten?" Waarom reageer ik altijd zo? Wil ik zo blijven reageren? Wil ik me zo blijven voelen als ik een compliment krijg? Hoe wil ik me juist voelen? Hoe kan ik de volgende keer anders reageren? Bijvoorbeeld zo > Bedank de ander wanneer je een compliment ontvangt, meer niet.
Ik trek me te veel aan van wat anderen van mij vinden.


Ze zeggen "if you live by the approval of others, you will die by their reaction. Je trekt je te veel aan van wat anderen van je vinden omdat jij jezelf wegcijfert. Jij weet nog niet hoe powerful jij bent. Jij accepteert jezelf nog niet met flaws and all. je focust te veel op dat wat je niet bent. Wanneer jij meer in jezelf gaat geloven dan zul je hier minder last van krijgen.
Hoe kan ik meer van mezelf houden.


Door jezelf te accepteren voor wie je bent. Wees eens lief voor jezelf. Door te stoppen met vergelijken. Ga dit dan ook bewust doen. Door te beseffen wat jij waard bent. Door te stoppen met het veroordelen van anderen. Hoe je een ander veroordeelt zo veroordeel jij jezelf ook. Door liever en begripvoller voor jezelf te zijn. Door je te focussen op je mooie kwaliteiten en eigenschappen. It's a proces, maar ga hier bewust mee aan de slag.
Ik voel me alleen, zeker in deze corona tijden, waar leef ik eigenlijk voor?


Corona is voor velen een wake up call geweest. Daar zit je dan alleen thuis. De 1 vind dit heerlijk en prima en voor de ander is dit confronterend, want wie ben je eigenlijk zonder alle gezelligheid en mensen om je heen? Dit moment laat jou dus zien dat je te ver van jezelf staat en afhankelijk bent van jouw omgeving. Iedereen mag zich wel eens vervelen. Maar als jij je echt eenzaam gaat voelen en het moeilijk hebt met alleen zijn dan is er werk aan de winkel.

Het wordt tijd om aan jezelf te werken.
Ik voldoe niet aan dat wat de maatschappij van mij verwacht.


Jij voldoet niet aan wat jij denkt dat de maatschappij van je verwacht. Of nog beter.... Jij voldoet niet aan je eigen verwachtingen. Je vergelijkt je leven te veel met die van een ander. Dit gaat je altijd pijn blijven doen. Het leven verloopt voor iedereen anders. Focus je op hoe jij jou leven wilt hebben en wees de beste versie van wie jij moet zijn in dat gewenste leven. De rest komt vanzelf op je pad. Focus je minder op anderen, focus op jezelf. Ookal zie je niet wat wel of niet op jouw pad gaat komen. Heb hoop en vertrouw!
Ik heb alles maar ik ben niet gelukkig.


We groeien op met het idee dat als we alles hebben, we dan gelukkig zullen zijn. En wanneer je alles hebt besef je opeens dat je nog steeds niet gelukkig bent. Het gevoel waar je naar verlangt, het gevoel van innerlijke echte geluk kan nooit van buiten komen. Het gevoel van geluk dat van buiten komt is tijdelijk. Zolang het er is dan ben je blij. Als het weg is, dan voel jij je weer down. Maar diep van binnen weet jij dat dit dus niet klopt. Jij weet dat dit geen geluk is. Want er zijn genoeg mensen op aarde die veel minder hebben en toch geluk ervaren. Hoe kan dat dan? Hun geluk komt van binnen. Alles wat van je afgenomen kan worden is niet van jou. Het doel moet zijn om no matter what een gevoel van geluk te ervaren. Dat wil niet zeggen dat je leven perfect is. maar jij bent niet meer afhankelijk van wat er buiten jou gebeurt.
Ik voel dat ik iets voor anderen wil doen, maar ik vind het super eng om iets voor mezelf te beginnen. Ik geloof in mezelf maar de stappen blijven uit.


Zelfvertrouwen en moed is niet iets dat iemand je kan geven. Ook is het niet iets dat je EERST moet hebben voordat je de stap kunt nemen om vooruit te komen. Het is juist andersom. EERST DOEN EN HET VERTROUWEN KOMT VANZELF. But how? Door de eerste stap te nemen ga jij momenten creëren en ervaren die jou zelfvertrouwen gaan geven. Je kan niet eerst het vertrouwen krijgen of de moed voordat je iets gaat ondernemen. Nee, jij moet eerst actie nemen. En bij elke ervaring die volgt ervaar jij een succesmoment of niet. Ervaar jij een SUCCES moment? Dan ontwikkel jij onbewust op dat moment meer vertrouwen en moed. Je moet ondanks het gemis van vertrouwen of moed, kiezen om de eerste stap te zetten. Het kiezen is een persoonlijk proces, alleen jij kan dat voor jezelf doen. Hoe kom je dan tot die eerste stap: Eerst moet je kiezen om no matter what het toch te WILLEN doen. Je moet overtuigt zijn dat jij jezelf kan opvangen mocht je "falen". + Je moet zo graag DAAR willen zijn (waar je heen wilt) i.p.v. waar je nu bent. Dan pas ga je stappen ZETTEN.
Ik wil meer van mezelf laten horen. Ik cijfer mezelf te veel weg terwijl ik voel dat ik meer voor mezelf moet opkomen. Ook weet ik dat ik ergens voor sta maar het uiten vind ik moeilijk. Ik stel me te kwetsbaar op bij anderen. Maar ik mag ook gehoord horen en mijn expertise delen.


Je gelooft nog niet genoeg in jezelf.
Je zelfwaarde moet omhoog zodat je diep van binnen voelt dat jij hier op aarde bent gezet met een doel en dat ook jij as elk ander meetelt. Durf fouten te maken, laat jezelf horen, elke keer weer.
Hoe vaker je dit doet hoe makkelijker dit je af gaat. ga niet wachten tot je in jezelf gelooft voordat je jouw stem laat horen. Start nu al. Je zult zien dat het niet zo moeilijk is als je denkt.
Ik vind het spannend om aan mezelf te werken.


𝗝𝗶𝗷 𝘃𝗶𝗻𝗱𝘁 𝗵𝗲𝘁 𝘀𝗽𝗮𝗻𝗻𝗲𝗻𝗱 𝗼𝗺 𝗮𝗮𝗻 𝗷𝗲 𝘇𝗲𝗹𝗳𝘄𝗮𝗮𝗿𝗱𝗲 𝘁𝗲 𝘄𝗲𝗿𝗸𝗲𝗻, maar tegelijkertijd verlang je naar meer zelfliefde, zelfbegrip, zelfvertrouwen..... ZELFWAARDE. Veel vrouwen ervaren dit.

Aan jezelf werken is ook moeilijk, confronterend , spannend. Want je weet dat je eerlijk moet gaan zijn naar jezelf toe, je weet dat je ongemakkelijke momenten gaat ervaren, je weet dat je keuzes moet gaan maken die onzeker en beangstigend zijn. Maar een groot deel weet je ook niet. Dat het de mooiste reis is die je aangaat met jezelf, dat je begripvoller naar jezelf toe wordt, jezelf kunt vergeven, je bewuster gaat leven omdat je zal inzien wat je waard bent en wat jij deze wereld te bieden hebt. Een onbeschrijfbare voldoening en oprechte trotsheid die uit jou zal vloeien. Een doorzettingsvermogen dat niet te stoppen is. Een diepe verlangen dat aangewakkert wordt en jou zal leiden naar dat waar jij naar op zoek bent > DE VOLLE EN VOLLEDIGE EXPRESSIE VAN JEZELF.
....maar

We kiezen dan toch liever voor de pijn die we nu ervaren dan om het pad van onzekerheid te belopen. Want de Focus ligt niet op onze diepste verlangen, maar op de angst.

Vraag Jij jezelf soms af waarom je die stap niet volledig neemt❓

Alleen wanneer je verlangen groter is geworden dan de situatie waar je nu in zit, dan zal je de stap zetten naar groei.

Hoe kan het dat de 1 dan wel de stap zet en de ander niet? De persoon die er voor gaat is de huidige situatie zo zat! En die wilt koste wat kost uit deze vicieuze cirkel stappen. Zij beseft dat alles beter is dan de huidige situatie. Ik zeg ook altijd "zolang jij de stap niet neemt dan ben je jouw huidige situatie nog niet zat genoeg.

De vrouwen die de stap nemen hebben zo een sterk verlangen naar verandering. Het is voor hen geen keuze meer" zal ik ervoor gaan of niet? " voor hun it's the only way. The only choice they want to make. Hun verlangen is GROTER GEWORDEN DAN DE ANGST.

Wanneer jij voelt dat je het moeilijk of spannend vind. Als jij weerstand ervaart denk hier dan aan > Laat jij je leiden door je verlangen of door de onzekerheid en angst in jou? Wil je vasthouden aan oude gewoonten en patronen of ben je klaar om de vrouw te zijn die jij wilt zijn?
Ik wil deze negatieve emoties niet meer voelen.


Ik hoor vaak dat men zich niet verdrietig wilt voelen of niet ongemakkelijk wilt voelen in situaties enz. Want het voelt gewoon niet fijn als jij je anders voelt dan normaal. Ik denk dat iedereen dit wel eens heeft. Deze gevoelens zijn juist goed. Het zijn wake up calls. HET is liefdevolle oordeelloze communicatie naar jou toe. Het laat jou weten dat hoe jij je nu voelt niet in lijn is met wie jij bent. Wanneer jij op zulke momenten tegen jezelf zegt "ik wil me niet zo voelen" dat zinnetje is zo belangrijk. Dat zorgt er dus voor dat jij aan jezelf gaat werken. Zie die ongemakkelijke gevoelens dus als een reminder van "hey this is not you" "er is een andere weg"
En dan blijft de keuze bij jou. Wat ga je hiermee doen....

Ook wanneer je zo goed bezig bent met jezelf. En dan in real life opmerkt dat bepaalde dingen je nog steeds raken . Dat is ook goed. Deze ervaringen laten jou zien of er nog werk aan de winkel is... Het leven geeft je dus constant feedback. En op een gegeven moment zul je in het dagelijks leven merken dat dingen je minder of niet meer raken. En dan denk je heyyyyy ik reageer niet meer zoals ik voorheen deed. "heyyyyy dit doet me niets meer"
Dus ervaringen in real life zijn nodig om je bij te sturen en je te laten zien of je gegroeid bent of nog ergens aan moet werken. Laat alle gevoelens dus gewoon toe. En luister naar de boodschap die het je komt brengen.
Ik wil een serieuze relatie hebben.


Vraag jezelf af: "wat is een serieuze relatie voor mij?"
Wat zijn mijn behoeften in een relatie?
Welke type partner is in mijn ogen een serieuze partner?
Wat wens ik in een relatie?

En wie moet IK zelf zijn om zo een relatie te kunnen hebben?
Wie moet de man zijn om zo een relatie te kunnen hebben?

Het is heel belangrijk dat je voor jezelf goed nagaat wat jij een serieuze relatie vind, hoe dit er voor jou uit ziet. Want dit is wat jou gaat helpen om een potentiële partner te vinden.

Je kan namelijk al aan het begin van de dating fase, filteren wie aan deze eisen voldoet.
Er zal nooit iemand zijn die al jouw boxjes gaat afvinken. maar je kan wel achterkomen wie al deels voldoet aan de behoeften die jij hebt in een relatie.
Ik heb faalangst en maak daarom geen stappen.


Je weet wat je wilt, je hebt genoeg ideeën maar door je faalangst neem je de stap niet. Zolang je jezelf niet over die angst heen brengt ga je er niet komen. Faalangst staat alleen op omdat het spannend en nieuw is.
Faalangst is namelijk nep. Je hebt helemaal geen idee of je gaat falen.
Het is slechts een idee.
Zodra je de stappen gaat durven maken dan zal je echt versteld staan
hoe snel je vooruit gaat komen.

Jij moet gewoon doen!
Je weet waar je heen wilt, maar faalangst houdt je achter.

De oplossing: Je moet over deze belemmerende drempel heen.
Alleen is dit wel een grote drempel > faalangst. En dat is jammer, want over faalangst heen komen is de makkelijkste stap om te nemen maar de moeilijkste stap om te zetten.
Als je over je faalangst heen wilt, dan moet je het gewoon DOEN < dit is heel makkelijk. Maar omdat de stap ONBEKEND is < is dit dan ook de moeilijkste stap.

Dus als jij over je faalangst wilt komen, dan zou je toch stappen nemen, hoe eng dit ook is.
Negeer de angst en go for it. Je lichaam zal er vanzelf aan wennen. Op een gegeven moment zal de angst vanzelf wegvallen omdat falen eigenlijk nooit een gevolg is als jij stappen neemt richting je doelen/dromen.
Ik wil graag mijn leven veranderen, maar soms twijfel ik wat ik precies wil en of dit mij wel gaat lukken. Hierdoor stel ik van alles uit en doe ik eigenlijk niks.


Jouw leven vormgeven zoals jij dat graag wilt is absoluut mogelijk, maar het begint met het duidelijk weten wat jouw ideale leven moet zijn. Wat voor baan wil je? Wat voor onderneming? Welke mensen? Wat voor mensen? Wie wil jij zijn? Hoe wil jij je tijd en geld spenderen? En daarna is het ook heel belangrijk dat je actie onderneemt. Ik praat wel eens over average people (normale mensen) en life changers (mensen die bewuster leven). Een life changer neemt bewuste beslissingen in het leven en weet dat als er doelen behaald moeten worden dat er een plan moet komen. Zodat zij dagelijks bewuste keuzes kan maken die haar sneller bij haar doelen brengt.
Als life changer moet je duidelijk zijn over wat je in je leven wilt, en nog meer tijd reserveren en nog meer nadenken over wat er uit je leven moet zodat je zo min mogelijk blokkades en belemmeringen hebt op jouw pad naar succes en geluk. Je leven transformeren betekent ook je denkwijze veranderen. Je moet blijven leren zodat je een sterke individu kan worden, geweldige persoonlijke kwaliteiten kunt ontwikkelen en gewoonten kan opbouwen die jou constant zullen uitdagen. GREATNESS HAPPENS OUTSIDE THE COMFORT ZONE.

Je moet constant nieuwe dingen uitproberen en evalueren hoe het gaat.
Dan, in plaats van je down voelen of op te geven, analyseer je gewoon hoe het ging en kijk je hoe je het de volgende keer beter kunt doen. Falen is voor een Life changer, gewoon weer een geleerde les, die haar dichter bij haar doelen brengt. Een ander belangrijk aspect waarom average people niet het leven van hun dromen kunnen vormgeven, is omdat they don't put in the work! Ze willen het zo makkelijk mogelijk, met quick fixes, en blijven uitstellen wanneer ze geen zin meer hebben of vastlopen.

Let me tell you... if you stay average you will never change your life. PERIOD!
Ik ben niet blij met hoe ik er uit zie als ik in de spiegel kijk.


𝗪𝗮𝘁 𝘇𝗶𝗲 𝗷𝗶𝗷 𝗮𝗹𝘀 𝗷𝗶𝗷 𝗶𝗻 𝗱𝗲 𝘀𝗽𝗶𝗲𝗴𝗲𝗹 𝗸𝗶𝗷𝗸𝘁?
Kan jij jezelf met liefde aankijken? Kan jij jezelf vertellen
hoe mooi je bent? Kan je zeggen dat je goed bent zoals je
bent? Wie zie jij in de spiegel? Zie jij jezelf? Wie zie jij nou
echt?

𝗦𝗽𝗿𝗲𝗲𝗸 𝗷𝗲 𝘃𝗼𝗹 𝗹𝗼𝗳 𝗼𝘃𝗲𝗿 𝗷𝗲𝘇𝗲𝗹𝗳? Of is het eerste dat je
ziet > je heupen, je littekens....En wat denk je dan wanneer
je dat ziet? “was ik maar….had ik maar….?"

Wie zie jij als je in de spiegel kijkt? Zie jij wel echt wat er voor de spiegel
staat?
Ja dat zie je. En dat bevalt je niet. De vraag is eigenlijk, wie
zie jij niet? Je ziet niet de persoon die je eigenlijk WILT zijn.

Doet het beeld in de spiegel je verlangen aan dat wat je
liever had willen zijn?
𝗠𝗮𝗮𝗿 𝗹𝗶𝗲𝘃𝗲𝗿𝗱, 𝗱𝗶𝘁 𝗯𝗲𝗻 𝗷𝗶𝗷. 𝗝𝗮, 𝗱𝗶𝘁 𝗯𝗲𝗻 𝗷𝗶𝗷 𝗲𝗰𝗵𝘁. Met
littekens en al. Met brede heupen en al. Niet perfect, niet
zoals anderen en niet zoals het ideale beeld. Maar dit ben
je wel. Hier moet je het mee doen. Denk je dat je de enige
bent? Nee, wij allemaal moeten het doen met wat we
hebben.

Het doel is niet om jezelf 100 procent mooi of perfect te
vinden. Want elke persoon, lees > elke vrouw heeft wel
iets dat zij niet mooi vindt. En dat mag. Zolang we maar
beseffen dat DAT wat we niet mooi vinden NIET ALLES IS dat we zijn.
En hoe meer je van jezelf begint te houden, hoe minder het je gaat boeien dat je niet "PERFECT" bent.
𝗝𝗲 𝗽𝗶𝗷𝗻 𝗺𝗮𝗴 𝗲𝗿 𝘇𝗶𝗷𝗻. 𝗝𝗮, 𝗲𝗰𝗵𝘁.
Ik wil juist dat je in de spiegel naar jezelf kijkt en de pijn,
schaamte of verdriet voelt. Deze pijn laat jou namelijk
weten dat jij NIET MEER zo naar Jezelf wilt kijken. Jouw pijn laat je
zien dat JIJ NIET MEER ZO OVER JEZELF WILT DENKEN
EN GELOVEN.
Deze pijn maakt je wakker. Het laat je weten dat HOE jij nu
naar jezelf kijkt niet in dienst is met wie jij ECHT bent. Dus
wanneer jij weer eens in de spiegel kijkt, USE YOUR PAIN
as your wake up call. En zeg tegen jezelf >
“𝗛𝗲𝘁 𝗵𝗲𝗲𝗳𝘁 𝘁𝗲 𝗹𝗮𝗻𝗴 𝗴𝗲𝗱𝘂𝘂𝗿𝗱 𝗱𝗶𝘁”
"Ik wil geen slachtoffer meer zijn van hoe ik naar mezelf
kijk." "Ik wil met liefde naar mezelf kunnen kijken and that should be my GOAL."
Ik ben bang om te falen.


Wees niet bang om te falen, maak je geen zorgen over wat er ZOU kunnen gebeuren, want de toekomst is nog niet bekend. Focus je daarom alleen op jezelf en weet dat jij alles in je hebt om jezelf op te vangen.....wat er ook gebeurt. Je hebt geen idee wat de uitkomst van je leven zal zijn.
Je kan alleen JE BEST DOEN en vertrouwen dat het goed komt...wat de toekomst ook brengt.
Ik wil zo graag een zelfverzekerde vrouw worden. Hoe doe ik dit?


Got here something for you > https://www.instagram.com/p/CE1QjR_JErk/?utm_source=ig_web_copy_link

© 2020 by Make Your Life Worth Living