MODULE 1 OPDRACHT 2

OWN WHAT YOU GOT!

Je blijft constant streven naar meer, naar beter, naar iets anders. Hier is niets mis mee. We willen allemaal een betere versie van onszelf zijn. We willen allemaal een waardevol leven. Maar weet je dat je al heel wat bezit? En dat alles waar je naar streeft eigenlijk een verlenging is van wie jij bent? En dat je eigenlijk alleen jezelf moet ontdoen van conditioneringen en overlevingsmechanismen? Weet jij wel wat jij al bezit? Do you own what you got? Or are you only looking for what you want? Je bent zo gefocust op waar je heen wilt dat je vergeet te zien wat je al hebt....

1

smartmockups_kbjx2sjg.png

DOWNLOAD

WERKBLADEN

Brand new you

BRAND NEW LIFE

We streven bijna onze hele leven naar doelen toe. En met welke reden? We zijn op zoek naar voldoening. We willen een gevoel ervaren van geluk. We willen ons goed voelen en dus koppelen we daar externe doelen aan vast.

 

Komt dit je bekend voor…
“Als ik op dat gewicht zit, dan ben ik tevreden”
“Als ik zoveel geld verdien, dan....”
“Als ik dit heb, dan……"

"Als ik eindelijk een eigen business heb, dan....."

“Als ik een partner heb, dan ga ik me niet meer alleen voelen”
" Als ik dat heb, dan ga ik stoppen met roken"

 

Weet je hoe we dit noemen?

Conditionele geluk. We noemen het conditioneel omdat we eigenlijk zeggen "ALLEEN ALS WE DAT HEBBEN, DAN ZAL IK ME BETER VOELEN, DAN ZAL IK ME GELUKKIG VOELEN, DAN ZAL IK TEVREDEN ZIJN." Conditioneel dus. 

Streven naar je doelen toe is helemaal niet erg. Ik ben een voorstander om jezelf en je leven vooruit te helpen. Maar wat ik uit eigen ervaring heb geleerd is dat we soms zo in dat streven zitten, dat we vergeten wat we nu al hebben.  

 

Dat gevoel waar je eigenlijk naar streeft > het geluk en de voldoening. Deze zal je nooit in de toekomst vinden. Want de toekomst bestaat niet. Het bestaat alleen in je hoofd. Denk er maar eens over na. Bestaat de toekomst? Je denkt dat het bestaat omdat je denkt dat morgen, overmorgen belooft is. Maar de toekomst is nog niet gecreeert. Dus jij kan dat wat jij wilt alleen op dit moment ervaren. Overal waar jij naar streeft zal je altijd alleen op dit moment ervaren. Daarom zeg ik altijd "streef naar je doelen toe, maar vergeet niet stil te staan bij dit moment". Wil jij meer vertrouwen in jezelf? Start dan nu. Wil jij beter in je vel zitten? Start dan nu. Wil jij een business starten doe dat dan nu. 

De grootste belemmering van het streven naar meer is dat we ons leven nu op HOLD zetten.
Want we wachten eigenlijk altijd op dat waarvan we denken dat nog komen gaat.

 

En als we dan eindelijk dat doel hebben bereikt, dan zijn we weer onderweg naar het volgende doel….

Zie je in hoe je aan het rennen bent? Maar je zal nooit aankomen…. Want je focust ligt altijd DAAR i.p.v. HIER.

Nu klinkt het net alsof je niet goed bezig bent met het willen veranderen van je leven en je doelen bereiken. Maar dat is niet zo. 
Leef voor dit moment en streef er elke dag naar om een betere versie van jezelf te zijn en een betere versie voor je leven te creeeren. Niet straks, niet morgen, niet volgend jaar en niet wanneer je eerst dit en dat hebt. Zonder voorwaarden moet je kunnen werken naar dat wat je wilt. Zonder voorwaarden al zijn en doen wat jij wilt.

 

Be happy now, be grateful now, want dit is het enige moment dat je echt hebt. Ga je dat verspillen omdat je zo graag daar wilt zijn?

 

Koppel jouw geluk niet aan iets in de toekomst of aan iets of iemand. Want dan kan het je altijd afgenomen worden. En wat heb je dan? Niets. Jij moet zorgen voor een lastig feeling of fullfillment! Dat uit jou komt en niet buiten jezelf.

 

En dat alleen focussen op de toekomst maakt je ook ongelukkig nu. Als jij zo vaak denkt "ik wil dit maar het is er niet" op een gegeven moment ga jij je hier down over voelen. 

The goal is be happy now! Terwijl je werkt naar nog mooier en beter. But don't Forget this moment!
Waarom denk je dat mensen die niet lang meer te leven hebben zeggen "geniet nu want morgen is niet belooft". Zij ervaren hoe kort de tijd hier op aarde is en dat morgen niet belooft is. U should live like this is your last day. En nee dan bedoel ik niet ga feesten. Dan bedoel ik geniet van dit moment zoals jij dat wilt. 

 

Dus hoe ga je dit doen?

 

1 Count your blessings, want what you focus on, grows!
Ook al voelt het niet zo. Ga je wel eens uit? En heb je hier eigenlijk geen zin in? Je gaat dansen en opeens u all in it!…. Je moet jezelf daar zetten waar je wilt zijn en dan komt de mood vanzelf. 

2 Zoek geluk van binnen 
Ken je mensen die gelukkig zijn met minder?
Ken je mensen die gelukkig zijn met meer?
Ken je mensen die niet gelukkig zijn met minder?
Ken je mensen die niet gelukkig zijn met meer?
It's all about how that person thinks and feels about life.
It is not about the money and other material things on the outside at all!
It all starts within.
 

Book recommendation

Dit is een klein boekje. Ik ben gewend om andere boeken te lezen zoals die van Eckhart tolle, Marianne Williamson enz dus ik verwachte weinig van dit boek. Ik dacht nog voordat ik begon met lezen: "dit is zeker een boek voor beginners"Doelend op hen die net kennis maken met persoonlijke ontwikkeling. Dit boek heeft mij verrast! Dit boek moet je gelezen hebben. Het heeft mij nieuwe inzichten gegeven betreft gelukkig zijn. Na het lezen kwam de betekenis van HAPPINESS echt bij mij binnen for the first time! Dit boek kun je al vanaf €9,49 aanschaffen bij bol.com

smartmockups_kbo1yddr.png

© 2020 by Make Your Life Worth Living