MODULE 2 OPDRACHT 2

ZELF ACCEPTATIE 

Ben je blij met wie je bent? Ben je blij met de persoon die je bent geworden? Ben je blij tot waar je bent gekomen?
 

Om vooruit te komen moet je jezelf accepteren voor wie je nu bent en voor wat je nu kan of doet. Zolang je dit niet doet dan zal je jezelf constant in de weg  blijven zitten. Je zal continue focussen op dat wat nu niet goed gaat en focussen op dat wat er nu niet is. Nee, het moet klaar zijn met jezelf blokkades opleggen. Jij bent zoals je bent door wat er in jouw leven is gebeurt en door de keuzes die jij zelf hebt gemaakt! That's it. Nu ga je vooruit kijken en het beste ervan maken. ACCEPTEER waar je nu staat en wie je nu bent, zodat jij je volledige focus kunt leggen op waar jij heen wilt en op wie jij wilt zijn. 

2

Brand new you

BRAND NEW LIFE

  • De keuzes die je in het leven hebt gemaakt, hebben jou gebracht tot waar je nu bent gekomen.

  • De mensen die je ongevraagd in jouw leven hebt gehad, hebben jou gebracht tot waar je nu bent gekomen.

  • De mensen die je gekozen hebt in jouw leven, hebben jou gebracht tot waar je nu bent gekomen.

  • Het leven (dat ons overkomt) heeft jou gebracht tot waar je nu bent gekomen.

  • Je ervaringen, je pijn, je verlangen, je opvoeding, je handelingen, je mindset, hebben je gemaakt tot de persoon die jij nu bent.
     

Kortom, al deze aspecten hebben hun aandeel gehad in hoe jouw leven er nu uit ziet en wie jij vandaag bent. 


Wanneer we bezig zijn met onze eigen groei, dan focussen we ons vooral op waar we heen willen (je doelen/dromen). Dit komt omdat we niet tevreden zijn met hoe ons leven er nu uitziet. En we zijn ook niet tevreden over wie we op dit moment zijn, want we weten dat we meer in onze mars hebben. 

Dus de focus ligt heel erg op je DOELEN bereiken. Hierdoor wordt je er elke keer bewust van, dat jij NU nog niet GOED GENOEG bent zoals je bent of NU NOG NIET HET LEVEN hebt zoals je dat zou willen.

 

Zelfacceptatie is dan heel moeilijk, omdat je constant bezig bent met de toekomst (met dat wat er nu nog niet is). Je wilt helemaal niet kijken naar je huidig leventje, want je wilt juist weg uit dit leven en een nieuw leven creëeren dat jou een beter gevoel geeft. En hier is helemaal niets mis mee. Maar! Om te komen waar je wilt komen en om te zijn wie je wilt zijn, moet je wel jouw leven zoals het nu is gaan accepteren. En dan bedoel ik niet dat je op dit punt in je leven moet blijven hangen.

 

 

ACCEPTEER HET LEVEN:

Om jouw leven te accepteren zoals het nu is, moet je jouw verleden ook accepteren voor wat het was, want jouw verleden heeft jou gemaakt tot de persoon die jij nu bent. En wie jij bent beïnvloed dat wat jij in het leven doet en ziet. 

Wat bedoel ik met je leven accepteren?
Hiermee bedoel ik dat je wat liever naar jezelf mag zijn. Wat begripvoller voor wat je tot nu toe wel of niet hebt behaald. Dat je begrijpt dat je verleden veel impact heeft op wie jij nu bent en dat je dat zonder emotie kan erkennen. Het kan zijn dat je iets ergs meegemaakt hebt in het verleden, maar zolang je daar niet naar kan kijken zal dit jouw je hele leven achtervolgen. Je mag er van alles van vinden maar accepteer dat het zo is geweest, dat dingen zijn zoals ze zijn en dat we daar niets meer aan kunnen veranderen. Je hebt alleen invloed op jouw TOEKOMST. Of dat wat nog komen gaat.


Misschien vraag jij jezelf nu af "Waarom moet ik dit leven accepteren? Ik wil toch juist iets beters?"

Laat het me je uitleggen......

Om te komen waar jij wilt komen, moet jij weten wat jou hier heeft gebracht. Je moet begrijpen waarom jouw leven er nu uitziet zoals het er nu uit ziet. Je moet dus gaan kijken wat uit het verleden en heden jouw leven hebben beinvloed. Want zo kun je dus ervoor zorgen dat je het nu anders kunt gaan doen zodat je een ander leven kunt gaan creëeren.  Je moet het verleden en het heden dus in jouw voordeel gaan gebruiken om jouw te sturen naar nieuwe acties en handelingen. Begrijp je dan ook dat zolang je uit dit leventje wilt vluchten je er geen wijze les uit kunt halen en het dus ook niet kan gebruiken in jouw voordeel? 

Je moet dit leven en de persoon die jij nu bent goed gaan onderzoeken en gaan begrijpen, want dit leventje zoals dat er nu uit ziet geeft jouw constant feedback over HOE jij nu zelf in het leven staat. Je mag dit leventje dus absoluut niet negeren. Je kan je dus niet alleen focussen op jouw toekomst. Je moet jouw huidig leventje gaan gebruiken om te begrijpen waarom jij nu bent  en gaan begrijpen waarom dit leventje zich zo gevormd heeft. 

En dit ga je alleen kunnen doen als je eerlijk bent naar jezelf toe en gaat accepteren dat jouw leven de creatie is van velen dingen en dat je daar niets meer aan kan veranderen. Het enige wat je kan veranderen is jouw toekomst. 

Het wordt tijd om te werken aan jouw zelfacceptatie, zodat we het heden kunnen gebruiken om onszelf te begrijpen en zonder het als blokkade jouw toekomst te laten beïnvloeden. Het wordt tijd om dat wat jouw heeft gepijnigd of heeft teleurgesteld te gaan gebruiken in JOUW VOORDEEL!

© 2020 by Make Your Life Worth Living