MODULE 2 SELF CARE

SELF CARE

2

Self care is zorgen voor jezelf. Weten wat je behoeften zijn. Weten wat jij nodig hebt, maar ook wat je lichaam nodig heeft. Soms zijn we zo bezig met streven, rennen van hier naar daar.

Ook al denk jij dat je Self care niet nodig hebt, trust me, you need it. Want als je jezelf niet af en toe die rust geeft, dan zal je het uiteindelijk merken. De gevolgen van het niet luisteren naar je eigen behoeften kan zich uiten in lichamelijke klachten, psychische klachten, maar ook sneller geprikkeld raken.

Als jij jezelf de rust niet gunt, dan heb je geen ruimte voor nieuwe inzichten, nieuwe ideeën en inspiraties. Je blokkeert jezelf dan ook voor nieuwe impulsen. Impulsen die jou op jouw pad naar jouw geluk/dromen/doelen/verlangen moeten begeleiden.

Jouw Intuïtie heeft jouw rust nodig

Of je het nou wel of niet nodig hebt. Constant rennen is niet goed voor jouw ziel, voor jouw intuïtie. Het zorgt voor ruis! Want je bent constant bezig. Relax, Ontspan! Zodat je kan luisteren naar jouw intuïtie. Zodat je kunt horen wat je moet doen en waar je heen moet. Jouw intuïtie is jouw kompas, dat is wat jou brengt waar jij wilt komen. 

Self care is meer dan een voetenbad en een massage of kind loos zijn voor een dag. Het is ruimte creëren voor alles dat er in jou naar de oppervlakte wilt komen. Alles dat er als bewustzijn in jou wilt opstaan.

SELF CARE is even op adem komen.

... ... ... ... ...

 

Even niks moeten. Jezelf overgeven aan de dag. Jezelf in de watten leggen of gewoon helemaal niets doen.

Er bewust voor kiezen om vandaag confrontaties, moeilijke taken uit de weg te gaan, want vandaag staat SELF CARE centraal.

 

Self care vragen:
Wat doe jij aan Self care?

Hoe vaak per week geef jij jezelf de rust die jij nodig hebt?

Hoe vaak per week geef jij jouw lichaam de rust die het nodig heeft?

Hoe vaak per week geef jij jouw ziel/intuïtie de stilte die het nodig heeft?

Je hoeft echt niet perse te mediteren om jezelf rust te geven, of een massage afspraak te boeken. Dit helpt trouwens wel om sneller tot rust te komen. Kies zelf uit wat je fijn vind en geef jezelf 1 keer per week of per maand de self care die je nodig hebt. Het belangrijkste is dat jij jezelf de ruimte geeft om even stil te zijn. Vrij van gedachten, vrij van iets MOETEN doen, vrij van mensen om je heen, vrij van lichamelijke vermoeidheid. Want in je stilte hoor jij de stem die diep in jou zit. 

Misschien denk je "welke stem?". Dat gevoel dat je plotseling een goed idee geeft of je laat weten wat je moet doen. Dat is de stem die je de weg wijst. En die hoor je alleen als je luistert. 

EVEN GEEN RUIS, WEES STIL. GA HIER BEWUST MEE AAN DE SLAG. WANT JOUW GROOTSTE TRANSFORMATIE WORDT JE GEBODEN IN JOUW STILTE. HET IS JE ZIEL/GOD/HET UNIVERSUM DAT TEGEN JE PRAAT WANNEER JE HET EVEN NIET WEET, WANNEER JE ZELF GEEN OPLOSSINGEN MEER KUNT BEDENKEN. IN DE STILTE IS WAAR JIJ NIEUWE INZICHTEN (AHÁ MOMENTEN) ZULT ERVAREN. HET IS DE STEM DIE TOT JE KOMT EN JOU DE WEG WIJST NAAR DAT WAT JIJ GRAAG WILT. TRUST ME.....

Brand new you

BRAND NEW LIFE

© 2020 by Make Your Life Worth Living