MODULE 3 SICK & TIRED

SICK & TIRED

3

Are you sick & tired of being sick & tired? GOOD! Alleen dan zal er echt verandering plaats gaan vinden. Zolang jij nog niet moe bent van jezelf en van je situatie dan zal je snel in oud gedrag vallen. Als jij het echt zat bent dan zal je er alles aan doen om je leven vooruit te helpen.

Als jij op dit punt gekomen bent dat je het echt zat bent, dan zit je ook niet meer in slachtofferrol. Je neemt je verantwoordelijkheid om jezelf te veranderen omdat je zo graag verandering wilt zien in je leven. Je offert dus jezelf op om het leven te gaan realiseren waar jij naar verlangt.

Brand new you

BRAND NEW LIFE

Module 3 staat in het teken van LOSLATEN.

Loslaten van mensen, situaties, beperkende gedachten, weerstand, responsen, gewoonten..... Loslaten van alles dat jou en je leven niet meer dient. Loslaten van alles dat in de weg staat van jouw innerlijke geluk. Loslaten is ervoor zorgen dat je los komt van belemmeringen en blokkades. 

 

 

I was so sick and tired of myself!

 

Mijn eerste transformatie startte toen ik SICK & TIRED was of being sick and tired. 

 

Op mijn 23e begon ik aan mijn persoonlijke groei. Rond die leeftijd was ik het zat om constant mezelf tegen te komen. Weer dezelfde emoties te voelen, weer dezelfde rot situaties. Ik leefde lang met het idee dat aspecten buiten mijzelf mij geluk zouden brengen. Alhoewel ik niet veel te klagen had over mijn leven, zat ik onwijs met mezelf in de knoop. Jarenlang bleef ik

het gevoel hebben in rondjes te rennen. Daar kwam ook nog eens bij dat ik mij daar helemaal niet goed bij voelde. In deze periode zat ik constant in overlevingsmodus. Ik werkte keihard aan de doelen die ik wilde behalen, maar tegelijkertijd was ik ook lui en moe, snel geprikkeld, gefrustreerd en leek ik in routine te blijven hangen. Als 1 ding mij boos maakte, dan leek het net alsof alle problemen plotseling naar boven kwamen en mijn heleeee mood veranderde.

 

Ik was het zat dat mijn leven er zo uitzag. Ik wilde dit niet meer. Hard werken, een goed mens zijn en doen wat je moet doen was toch the key to happiness? Maar dat was voor mij niet zo.

Ik zei ook vaak: "Als ik meer geld heb, dan heb ik geen problemen meer", "Als anderen dit niet doen dan wordt ik ook niet geïrriteerd" "Als anderen mij niet meer zo zien dan kan ik blij zijn met mezelf" enz.... het lag volgens mij allemaal aan de buitenkant. Op mijn 23e besefte ik dat ik de controle kwijt raakte over mijn leven. Wat ik ook probeerde, alles liep niet zoals ik wilde. Ik was het dus zooo zat. Tegelijkertijd voelde ik dat dit leven meer wat dan hoe het er toen voor mij uitzag.

Ik vertikte externe factoren nog langer invloed te laten hebben op mijn gemoedstoestand. Ook besefte ik dat ik mezelf constant in de weg liep en ik besloot om mijn leven te veranderen, waarin ik mijn eigen geluk kon bepalen en dit niet liet afhangen van anderen of situaties buiten mezelf. Ik moest dus wel mijn verantwoordelijkheid nemen want ik besefte dat die frustratie en prikkelbaarheid niet van buiten kon komen. Want hoe kan het dat 1 gebeurtenis ervoor zorgde dat ik mij zo slecht kon voelen, maar dat ik na paar minuten mij weer goed voelde? Er was helemaal niets veranderd aan de situatie..... het lag dus niet aan de omstandigheden buiten mezelf, het lag aan mij.

Ik besefte dat het resultaat van mijn leven afhing van hoe ik met aspecten uit het leven omging en hoe ik naar aspecten buiten mezelf keek. 

Slachtofferrol
 

Het slachtoffer blijven spelen in jouw verhaal houdt je achter en belemmert je groei. Het is je grootste blokkade op jouw weg naar jouw geluk en succes.

 

Toen ik stopte met het slachtoffer spelen kon ik pas echt groeien.

Waarom moet JIJ jouw verantwoordelijkheid nemen over jouw leven?
 

Vaak hoor ik vrouwen het volgende zeggen:
"Hoezo moet ik mijn verantwoordelijkheid nemen? Hij/zij/het is de REDEN dat.... en dus MOET hij/zij /het oplossen.... ”

Ik zeg dan altijd: “je hebt helemaal gelijk, maar wat kan jij daar aan doen?”

Besef dat je geen of nauwelijks controle hebt over anderen en over aspecten buiten jezelf? De enige persoon die je kunt veranderen, dat ben jij zelf. Als jij verandert (lees nieuwe keuzes maakt en daar uit handelt), dan verandert jouw wereld met je mee. Maak jij nieuwe keuzes vanuit je nieuwe IK, vanuit je zelfwaarderende IK? Dan zul je nieuwe resultaten zien in je leven.

Leg geen focus op aspecten buiten jezelf. Dit wilt niet zeggen dat anderen niet de reden zijn dat bepaalde aspecten in je leven zijn zoals ze zijn. Het is alleen belangrijk dat je gaat kijken naar je eigen aandeel hierin. Wat houd jij zelf in stand? Hoe laat jij hen of wat zij je aangedaan hebben nog invloed hebben over your fabulous self? of jouw toekomst? Besef dat je totaal geen of zeer weinig controle hebt over anderen. En dit moet je eigenlijk ook niet willen. Het zal een constante ONGEWONNEN strijd zijn als je moet blijven vechten om anderen, waar je geen controle over hebt, te moeten VERANDEREN.

Als jij dus verandering wilt, start dan bij jezelf!

© 2020 by Make Your Life Worth Living