MODULE 3 VERTROUWEN

LOSLATEN EN VERTROUWEN

3

Je wilt iets heel graag van iemand of van jezelf of van het leven. 
Maar het is er nog niet, of je hebt het nog niet in bezit of je bent het nog niet. En dit kan je frustreren, want je wilt het zo graag hebben of zijn. Dus je doet (of wilt er alles aan doen) om het te krijgen of te zijn. 

Loslaten is ook loslaten wat er nog niet is. Loslaten wat niet van jou is, loslaten van je verwachting dat het er al had moeten zijn. 

Aan de ene kant zeg ik altijd "weet wat je wilt en ga er voor". En aan de andere kant zegt ik "Laat los."  Wat ik hiermee bedoel is dat het geen nut heeft om boos te worden, gefrustreerd te zijn of verdrietig te zijn omdat het er nu nog niet is. En tegelijkertijd bedoel ik ook dat je niet moet doordraaien en als een gekke naar je doelen moet toewerken. Want alles komt op zijn tijd. Dus ben je bereid ook dat los te laten? En niet zelf de timing te bepalen? Alles komt op het juiste moment. Weet waar je heen wilt, werk er naar toe en volg jouw intuïtie om je steeds dichter bij je dromen en doelen te brengen. 

Brand new you

BRAND NEW LIFE

Zolang jij te veel vasthoudt aan hoe jij iets wilt, wat jij wilt, wanneer jij het wilt, dan mis je waar het echt om draait.

Jij bent niet de enige die jou gaat brengen waar jij moet komen. Ik heb al eerder verteld dat iedereen een innerlijke kompas heeft. Een innerlijke kompas dat jou helpt om dichter bij jouw doelen te komen. En zolang je alleen blijft focussen op wat jij wilt en hoe jij het wilt dan maak jij je weg naar je doelen toe alleen langer en moeilijker. BEEN THERE, DONE THAT! 8 jaren gezwoegd! Ik heb veel geleerd hoor, maar het had niet gehoeven. 

 

Hou op met te veel focus leggen op HOE jij dingen wilt en WANNEER jij het moet hebben en WIE jij wilt. Open jezelf tot je intuïtie en laat je leiden. Het leven weet allang al wat jij wilt. Jij hebt het zelf niet verzonnen. Je denkt misschien van wel, maar dat is niet zo. Alles wat jij wenst is IN JOU opgestaan en jij bent hier bewust van geworden. En niet andersom. 

 

En... waar dat verlangen vandaan gekomen is (in jou dus) dat weet precies hoe het jou bij je doelen gaat brengen. Je hoeft je alleen vast te houden aan je verlangen> WAT WIL IK? en dan jouw innerlijke kompas volgen.

 

Ga niet kloppen op een deur die dicht blijft, blijf niet aan mensen hangen die je niet willen helpen, ga niet blijven werken aan iets dat je te veel moeite kost. Hou op met moeite doen.

 

Weet je waarom het niet lukt? Weet je waarom je vast loopt? Weet je waarom je geen inspiratie hebt? Omdat je het allemaal zelf wilt doen. En dat hoeft niet. Het enige wat jij moet doen is je blokkades op je weg vrij maken, luisteren naar je kompas en dan kom je er wel. Zonder moeite..... Maar dan moet je wel durven loslaten en er op durven vertrouwen dat het goed komt. Eng he? It is. Maar geloof me, ik heb 8 jaar mijn eigen pad willen bepalen, alles zelf willen uitstippelen. Pas toen ik losliet en naar mijn intuítie begon te luisteren ben ik in korte tijd super snel gegroeid. Zowel op persoonlijk vlak als op zakelijk vlak. En ik vind het helemaal niet erg dat ik er 8 jaar over heb moeten doen om dit eindelijk te ontdekken, want nu kan ik jou inspireren om dit pad te belopen, zodat jij veel sneller gaat komen waar je wilt zijn.

loslaten is ook durven vertrouwen

Ik weet niet of je religieus of gelovig bent. But I'm here to tell you that there is more.... En hoe meer jij zal groeien hoe beter je zult beseffen dat er meer is. Want je gaat dingen meemaken, aantrekken, transformeren en voelen dat jij dit niet alleen hebt kunnen doen.

 

Voor nu is het niet belangrijk of je wel of niet gelooft in GOD of in het UNIVERSUM of in je HOGERE ZELF. Als je maar wel gelooft dat het bij jou niet stopt. En dat er iets groters is dan jij. Want op de momenten dat jij jezelf niet meer kan helpen, anderen jou niet meer kunnen helpen, dan moet jij je hoop gaan vestigen in iets dat groter is dan de mensheid. 

In deze reis van persoonlijke groei moet je echt gaan vertrouwen op iets dat groter is dan jij zelf, zodat je elke obstakel, elk gebed, elke vraag en wens in "GOD's handen kan leggen." Want alleen kom je er niet.

Loslaten is ook vertrouwen dat je het kan loslaten.

Loslaten is ook vertrouwen dat het goed komt, wat het gevolg ook zal zijn.

Loslaten is het uit handen kunnen geven.

Loslaten en vertrouwen is net als een brood bakken, het in de oven stoppen en er op vertrouwen dat het na 45 minuten klaar is, zonder elke keer het deurtje open te trekken om te kijken hoe het er mee staat. 

Durf jij te vertrouwen? 

Je gaat vertrouwen op het loslaten wanneer je op het punt komt dat je beseft dat je het niet meer alleen kunt oplossen. 
Dan zul je op een punt komen waarop je zegt " weet je wat.... ik heb gedaan wat ik kon doen, ik leg het nu in jouw handen."
En dit noemen we
totale overgave.

© 2020 by Make Your Life Worth Living