Sluit 2020 goed af! Hier tip #1!

TRIGGERS!


Als ik je 1 tip mag geven voor 2021 dan is het:

ken je triggers and get rid of them!

Je kent het wel.... die gevoelige snaar die mensen bij jou raken...... dit zijn je TRIGGERS dus! Get rid of them! En dan doel ik niet op de mensen en de dingen die je raken. NEE!

GET RID OF THE TRIGGER. Get rid of the thing that is triggered!


Kan je me nog volgen?


Wat zijn triggers? Triggers zijn dat wat een emotionele reactie in jou oproept. Dat wat een gevoelige snaar bij je raakt. "Op je tenen getrapt zijn"


Super vervelend!!!!! Dit kan je mood zooo intens veranderen. Maar eigenlijk is dit niet heel erg. Want je grootste trigger is jouw deur naar geluk.

Ik zeg ook vaak "je grootste leermeester is je trigger"


en dit is echt zo...


In elke trigger zit een les/boodschap voor jou om te leren. En om te groeien als persoon moet jij achterkomen wat die boodschap is. En om achter die boodschap te komen, moet je anders omgaan met je triggers.


"Ok, en hoe doe ik dit?"

1. Vecht niet tegen je triggers, ga er niet tegen in!

2. Luister niet naar je EGO, die wilt in opstand komen en gelijk halen, don't do it!

3. Neem de trigger aan


En nu hoor ik je denken: "Maar hoe doe ik dit! Dit is lastig! En zeker zodra mijn gevoelige snaar geraakt wordt!"


Hier wat tips....

  1. Reageer niet zodra iemand je gevoelige snaar raakt of wilt raken. Ga er niet op in.

  2. Kom er later op terug, wanneer je kalm/ niet meer verdrietig of boos bent.

  3. Loop weg. Dit voelt zwak aan, maar dit kan handig zijn om weer terug te keren naar jezelf, zodat je helder kunt nadenken. Besef dat je niet tegen de ander moet vechten (ookal wil je dit), maar dolgraag de boodschap achter de trigger wilt weten. Kies dan maar voor "zwakte".

  4. Breath through it! Focus op je ademhaling. Luister naar hoe je lichaam reageert en voel je ademhaling. Meer niet. Wees sterk! Weet waar je het voor doet.

Dit is hoe je ruimte gaat geven om de trigger door je heen te laten stromen. Door jou heen, weg uit jouw lichaam. Wanneer dit gebeurt heb je ruimte gecreëerd voor de boodschap om zich aan te bieden.


Wanneer je niet meer in je feelings zit, dan kan je met meer helderheid naar de trigger kijken. Je kan jezelf dan de volgende vragen stellen, zodat de boodschap achter de trigger duidelijk wordt:

- Wat is er daadwerkelijk gezegd of gedaan? - Waarom raakte dit mij? - Waarom zou dit iemand anders niet raken? - Wat als de persoon gelijk heeft? Zit er misschien 1% gelijkheid in? - Wil ik zo blijven reageren? Wil ik de ander deze controle over mij laten hebben?


Het is even oefenen, maar als je het door hebt wordt het steeds makkelijker.


X Kies niet de makkelijkste weg door er tegen in te gaan, te schreeuwen, boos te worden weerstand te bieden.


Kies de moeilijke weg. De weg die misschien aanvoelt als zwak, BUT TRUST ME, dit is de weg die je moet belopen. En dit pad is alles behalve zwak. Het is het pad van ontdekken wie jij echt bent.


SUCCES! Dit is mijn cadeau voor jou. Take this one with you in 2021!

PS: Wil jij leren hoe je achter de boodschap kunt komen van je triggers? Ik heb hier een werkboek/ebook voor gemaakt > https://www.makeyourlifeworthliving.nl/.../untrigger...

Alles wat ik in het werkboek heb opgenomen is mijn eigen ervaring en kennis. I've been there, done that. TRIGGERS waren mijn grootste blokkades. Nu ben ik dankbaar dat ze er zijn.
40 keer bekeken0 reacties

© 2020 by Make Your Life Worth Living