Zelfwaarde is een voorwaarde voor succes


Men denkt niet aan ZELFWAARDE als ze denken aan ondernemen. Wie gaat ondernemen, focust zich op de zakelijke kant van ondernemen. Maar zelfwaarde is een voorwaarde voor jouw succes als ondernemer.


Waarom is zelfwaarde zo belangrijk voor mijn succes als ondernemer? Jij bent de persoon achter jouw bedrijf. Jij bent de persoon die het bedrijf draaiende houdt. Waar jouw onderneming is, daar ben jij. Alle tijd, geld en inzet steek JIJ in jouw bedrijf. Je dus alleen blijven richten op zakelijke aspecten van je onderneming is niet zo slim. Je moet ook aandacht besteden aan jezelf. Want hoe sta jij in jouw onderneming?


De mate van zelfwaarde die jij hebt is gekoppeld aan verschillende aspecten binnen jouw onderneming. Jouw bedrijf gaat een punt bereiken waar jij gaat vastlopen. Een punt die jij niet kan doorbreken. En dit zijn de momenten wanneer jij voelt dat je vastloopt. Je bereikt dit punt omdat jij jezelf tot dat punt hebt gebracht. De reden waarom je deze grens niet kunt overstijgen is omdat jij voor een blokkade zorgt. Wanneer jij als ondernemer dit punt bereikt dan ga je vaak weer opzoek naar nieuwe business coaches, marketing producten, sales producten enzovoort. Maar elke keer kom je jezelf weer tegen. Het probleem ligt niet bij de producten en diensten die je afneemt, maar bij jezelf. JIJ bent je eigen blokkade in jouw bedrijf. JIJ zit jezelf in de weg.


De waarde die jij jezelf toekent is de waarde die jij terugziet in jouw onderneming.


Oftewel.... Daar waar jij zelf mee worstelt, zie je terug in jouw onderneming.


Hier een voorbeeld:

Jij wilt heel graag Instagram inzetten om jouw business te laten groeien, maar toch blijf je dit uitstellen. Je hebt een Instagram cursus afgenomen om je hier bij te helpen en met volle moed ga je starten. Maar toch betrap je jezelf erop dat je dit toch niet echt doet. Je blijft uitstellen en hebt geen idee wat je moet doen. Het echte probleem zit niet buiten jezelf maar binnen in jou. Maar je hebt geen idee hoe dat komt.


Ik leg het je uit....


Als jij in het verleden iets hebt meegemaakt waarin jouw waarde als persoon zo erg in twijfel werd getrokken en dit een intense impact op jou heeft gemaakt, dan neem je dit mee in je hele leven. En dit blijf je overal in je leven terug zien. Dus ook in jouw onderneming....

Hoe dan?... vraag jij jezelf af...

Het feit dat jij Instagram niet inzet om te groeien komt omdat jij je te veel aantrekt van wat anderen van jou denken en vinden. En dit is wat jou tegenhoudt. Jij koppelt jouw waarde namelijk nog steeds aan wat anderen van jou vinden.... Het probleem is dus niet dat je niet weet hoe je Instagram moet inzetten...want daar heb je een cursus voor gevolgd.


Het probleem is dat jij jezelf bij elke stap die jij neemt, om jezelf zichtbaar te maken op Instagram, tegenhoudt.


Het probleem is dat jij jezelf constant onbewust in de weg zit, maar je hebt geen idee wanneer, waar en hoe je dat exact doet.


Wat ik te vaak opmerk is dat vrouwelijke ondernemers zichzelf in de weg zitten omdat hun zelfwaarde niet sterk genoeg is. ➡️ Je wilt jezelf teveel bewijzen. Je snakt naar bevestiging en erkenning.

➡️ Je wilt van waarde zijn voor anderen, want anders heb je het gevoel dat je niet meetelt.

➡️ Je streeft altijd naar perfectie, want je koppelt jouw dienst of product aan je eigen succes als persoon.

➡️In alles dat je doet hou je rekening mee dat anderen het zien en hoe zij ernaar kijken.


➡ EN DIT DOE JE ONBEWUST! En dit is het gevolg....

➡️Je voelt je niet waardevol totdat iemand dit voor je kan bevestigen. Blijft bevestiging uit, dan voelt het alsof je gefaald hebt.

➡️Je bent bang dat je faalt en dus neem je juist geen actie.

➡️Je ervaart nooit echt voldoening, want je bent afhankelijk van de goedkeuring van anderen.

➡️Je wilt alles perfect hebben, maar dat gaat je nooit lukken. Dus nooit is iets af. Alles is een work in progress. Je maakt nauwelijks stappen en het bedrijf krijgt geen kans om te groeien.

➡️ In plaats van werken aan jezelf en aan je business, ben je te veel bezig met anderen. "Wat zullen anderen denken, willen en vinden?" Hierdoor benut je nooit je eigen potentieel, omdat je te veel bezig bent met anderen. Je levert dus altijd minimaal werk....


Besef je wel dat je in staat bent om nog groter en nog mooier werk te leveren? Maar je geeft jezelf die kans niet!

Wanneer jij aan je eigenwaarde werkt dan groeit jouw onderneming sneller en beter. Meer geld, meer bereik, meer zichtbaarheid, meer klanten en meer succes. Maar het belangrijkste is toch wel ➡️ de vrouw zijn die geen goedkeuring meer nodig heeft, intense voldoening ervaart, een enorme interne drive heeft en haar volledige potentie benut. Je vraagt je nu misschien af "hoe kan ik aan mijn zelfwaarde werken?"

➡️ Blijf werken aan je persoonlijke ontwikkeling naast je onderneming. De tijd die jij in jouw onderneming steekt moet je ook in jezelf steken. Jouw onderneming bepaalt niet jouw succes, eerder andersom.

➡️ Herken oude patronen (gedachten, handelingen, reacties die vanuit oud zeer optreden).

➡️ Herken je negatieve houding en gewoonten (negatieve gedachten, self talk die jou naar beneden halen).

➡️ Neem afstand van mensen en situaties die jou niet dienen.

➡️ Focus je vooral op waar je heen wilt, wanneer je merkt dat je er mentaal doorheen zit. Focus niet op je faalangst.


➡️Kies voor goed genoeg en stop met streven naar perfectie.


➡️➡️➡️➡️Werk aan jouw waarde als vrouw en ondernemer.


Als jij jezelf hierin herkent, dan hoop ik dat jij nu inziet hoe belangrijk het is om aan je eigenwaarde te werken. Jouw zelfwaarde is namelijk de voorwaarde voor jouw succes.


Het realiseren van je doelen is makkelijker dan je denkt. Alles in mijn onderneming flowt, zonder moeite en volop inspiratie. En jij kan dit ook! Ik help jouw pad naar je doelen toe vrij te maken van interne en externe blokkades zodat jij met vertrouwen, moed en doorzettingsvermogen jouw persoonlijke en zakelijke doelen bereikt.


It's time for a change! Lees hier hoe jij direct aan jouw eigenwaarde kunt werken >>> klik hier


Liefs, Jocianne


Was deze post waardevol? Vergeet dan niet op het hartje te klikken rechts onderin dit bericht. ❤️dankjewel

27 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

© 2020 by Make Your Life Worth Living